Maar het stopt niet bij die eerste stap. In zekere zin begint het nu pas.
Vergelijk het met de uittocht uit Egypte. Het was één ding om Israel te verlossen uit Egypte, maar daarna moesten ze nog loskomen van Egypte in hun denken, in hun doen en laten.
In hun gedachte waren ze nog slaven, en moesten ze leren wat het betekent om te leven als vrije mensen. Niet langer slaaf in Egypte, maar kinderen van God.

Zo moeten ook wij na onze bekering en wedergeboorte als het ware een nieuw denken ontwikkelen. Het denken van de wereld is vaak totaal anders dan denken van Gods Koninkrijk. In de wereld geldt bijvoorbeeld dat je niets voor niets krijgt. Liefde, aanvaarding, waarde, veiligheid, geborgenheid zijn allemaal dingen waar je iets voor moet doen om het te kunnen ontvangen. Maar in Gods Koninkrijk zijn we geliefd, aanvaard, enzovoorts omdat God van ons houdt en ons accepteert zoals we zijn. Dat maakt een enorm verschil in hoe je naar jezelf kijkt en hoe je omgaat met de wereld rondom je.

Misschien is dit wel het moeilijkste onderdeel van ons leven als kinderen van God. Als we deze stap goed zetten, dan verandert dat alles in ons hele leven. De wereld ziet halsreikend uit naar het openbaar worden van de zonen (en dochters!) van God.

Hoe gaan we daar aanwerken dit seizoen?

1. LIFE! groepen
God heeft ons aan elkaar gegeven zodat we elkaar kunnen helpen. Door samen je leven te delen, door in een veilige omgeving je zwakheden met elkaar te delen, je vragen kenbaar te maken en elkaar te adviseren, door elkaar te bemoedigen en op te bouwen en voor elkaar te bidden wordt die vernieuwing in ons leven realiteit.

Dit proces is een continu proces. Er blijven altijd gebieden in ons leven waar we nog verder kunnen en mogen groeien. Maar stap voor stap worden we steeds meer zoals God ons bedoeld heeft. Het doel is dat we elke dag in de vrijheid mogen leven die God voor ons heeft bedoeld: Living In Freedom Everyday, kortweg: LIFE! Als je nog niet naar een LIFE! groep gaat: doe het nu!

2. Cursus: Vrijheid in Christus
Het motto van deze cursus is: De waarheid maakt je vrij!
We zullen in deze cursus zien wat de bijbel te zeggen heeft over wie ik ben in Christus, hoe ik mijn oude IK kan afleggen, enzovoorts. Tijdens deze cursus is er ruime gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan hoe we die echte vrijheid dan mogen ontvangen en vast mogen houden.

 

Komende weken

Free Choice
vrijdag 24 mei
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Samenkomst
zondag 26 mei
10:30 - 12:00
Van Oostzanenstraat 11, Hoorn
Free Choice
dinsdag 28 mei
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Free Choice
vrijdag 31 mei
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Samenkomst
zondag 2 juni
10:30 - 12:00
Van Oostzanenstraat 11, Hoorn
Free Choice
dinsdag 4 juni
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Free Choice
vrijdag 7 juni
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn

Klik hier voor de volledige agenda.

Voor activiteiten van Hart voor Hoorn: zie de website www.hartvoorhoorn.nl

Ga naar boven