Week van gebed 2018

Er ligt weer een heel nieuw jaar voor ons. We willen dit jaar graag beginnen met een week van gebed met de hele gemeente. Het thema voor deze week komt overeen met het thema van dit seizoen: “Bloeien waar je geplant bent".  

In Psalm 92:13-14 (Boek) lezen we: "Gods volgelingen zullen groeien en bloeien als palmbomen; hoog  opgroeien als de cypressen in de bossen van de Libanon. 14 Als zij eenmaal zijn geplant in het huis van de HERE, groeien zij dichtbij Hem op."  De gemeente is niet alleen een plaats waar je jezelf thuis mag voelen, het is ook een plek waar je geplant mag zijn, en waar je dan ook mag groeien en bloeien. Dat wil zeggen: als je geplant bent in de gemeente, dan zul je hier ook stap voor stap veranderen zodat je als persoon mag worden zoals God je bedoeld heeft. Met een leven in volledige vrijheid, een leven waarin je ook voor anderen tot zegen mag zijn. 

Als dat is wat we geloven en waar we naar verlangen, dan is er geen betere manier om het nieuwe jaar te beginnen dan met samen te bidden en vasten. Jezus zegt: ’Als je gelooft, zul je alles wat je in gebed vraagt ook ontvangen’.(Matth. 21:22). Ik ben erg enthousiast om dat samen met elkaar te gaan doen!
We zullen voor deze week gebruik maken van een boekje met daarin een leidraad voor elke dag. Je kunt dit voor jezelf alleen gebruiken, maar beter is natuurlijk om het samen met anderen te doen. Overdenk de onderwerpen en laten we er samen ook voor bidden. We geloven dat wanneer we ons elke dag eenparig in gebed op hetzelfde gebied richten, we doen wat Jezus zegt: ’Wanneer twee van jullie bij elkaar komen en er een gebed van maken, dan zal Mijn Vader in de hemel in actie komen’. (Message: Matteüs 18:19) 
 
IK BID DAT CHRISTUS MEER EN MEER IN U MAG WONEN, NAARMATE U HEM MEER GAAT VERTROUWEN. DAT U GEWORTELD ZULT ZIJN IN GODS LIEFDE EN DAAROP UW LEVEN ZULT BOUWEN. DAN ZULT U, SAMEN MET ALLE GELOVIGEN, ZIEN HOE BREED, LANG, HOOG EN DIEP DE LIEFDE VAN CHRISTUS IS. EFEZE 3:17-18.

 

Download hier de handleiding voor de week van gebed

En hier de preek van zondag inclusief een studie over de invloed van vasten.

In voorgaande jaren kwamen we iedere avond bij elkaar om samen te bidden. Dit blijkt voor veel mensen toch wel erg intensief. We gaan deze week daarom iets anders invullen.

MAANDAG 15 JANUARI
We beginnen met een gezamenlijke gebedsavond en nodigen iedereen uit om hierbij aanwezig te zijn. We houden deze avond in ons gebouw in de Mosterdsteeg 1 in Hoorn. De inloop is vanaf 19.30 uur, een tijd voor koffie en ontmoeting. Vanaf ongeveer 20.00 uur beginnen we dan met gebed. We sluiten de avond af rond 21.00 uur.

DINSDAG 16 T/M ZATERDAG 21 JANUARI
Door de hele week heen kun je zelfstandig bidden op de tijd die je zelf bepaald. Je kunt natuurlijk ook samenkomen met anderen om samen te bidden, of bidden samen met anderen in je gezin. In het boekje vind je voor elke dag een onderwerp waarvoor je kunt bidden. Er is ook een korte toelichting bij elk onderwerp.

LIFEGROEP
Als het goed is heb je in deze week ook een bijeenkomst met je LIFE groep. Ook deze bijeenkomsten zullen in het teken staan van deze gebedsweek. Als je nog niet naar een LIFE groep gaat kun je deze week misschien aanschuiven bij een van de LIFE groepen.

GROEIBOEKJE
Gebruik in deze week ook het notitieboekje dat je hebt gekregen, of gebruik een eigen notitieboekje. Je kunt het boekje gebruiken voor wat God je wil laten zien door het Woord (bijbelteksten die je tegenkomt en je aanspreken) op te schrijven. Hierdoor leer je God beter kennen. Maar het kan zijn dat je tegen iets oploopt of dat je stil staat bij iets persoonlijks om op te ruimen. Schrijf ook dat op voor jezelf. Of misschien spreekt God tot je via muziek. Zelf merk ik (Hannelies) dat God regelmatig tot mij spreekt door middel van teksten van liederen. Schrijf het op. Maak er een aantekening van zoals bijvoorbeeld: ”Ik luisterde naar die en die tekst en dat sprak mij aan. Dit kun je dan "bijvoorbeeld delen in de LIFE groep.
Op deze manier wordt jouw notitieboekje een persoonlijk GROEIBOEKJE.

ZONDAG 22 JANUARI
Op zondag zullen we de week afsluiten in de samenkomst. Het zou mooi zijn om ook dan getuigenissen te mogen horen met betrekking tot deze week.
We zullen samen optrekken en God in beweging zien.
Veel zegen deze week!!!!!!

 

(In de loop van de week komt hier een link naar het boekje dat we deze week als leidraad zullen gebruiken. er worden ook boekjes uitgedeeld in de samenkomst op zondag 15 januari. We delen dan ook de notitieboekjes uit)

Komende weken

Samenkomst
zondag 27 mei
10:30 - 12:00
Van Oostzanenstraat 11 Hoorn
Free Choice
dinsdag 29 mei
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Free Choice
vrijdag 1 juni
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Samenkomst
zondag 3 juni
10:30 - 12:00
Van Oostzanenstraat 11 Hoorn
Free Choice
dinsdag 5 juni
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Free Choice - avond
woensdag 6 juni
19:00 - 21:00
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Free Choice
vrijdag 8 juni
09:30 - 11:30
Mosterdsteeg 1, Hoorn
Samenkomst
zondag 10 juni
10:30 - 12:00
Van Oostzanenstraat 11 Hoorn

Klik hier voor de volledige agenda.

Voor activiteiten van Hart voor Hoorn: zie de website www.hartvoorhoorn.nl

Ga naar boven