(Laatste wijziging: 13 januari 2021)


Kerk zijn tijdens corona - tot en met 7 februari geen live diensten

Natuurlijk weten we allemaal hoe de situatie in Nederland is op dit moment. Sinds de toespraak van de minister-president op maandag 14 december zitten we feitelijk in een lockdown. Tijdens de persconferentie van 12 januari 2021 is de periode van lockdown verlengd tot in ieder geval 9 februari. Kerken zijn formeel uitgesloten van de regels. We zouden kunnen doorgaan met onze samenkomsten. Maar wij hebben ervoor gekozen om dit niet te doen. En dat betekent dus dat we besloten hebben om de komende periode GEEN live diensten te houden.

In deze periode gaan we wel door met de videoboodschappen die we steeds publiceren op deze website onder preken.dehoorn.net

  

Maatregelen mbt corona

Indien de live bijeenkomsten weer van start gaan, zullen we ons natuurlijk weer aan de maatregelen houden die het allemaal veilig houden. Hieronder vind je alle maatregelen. 

De maatregelen om het veilig te houden
Waarschijnlijk is iedereen bekend met de maatregelen die gelden, maar soms zijn er toch vragen omdat niet alle regels automatisch ook voor kerken van toepassing zijn. Wij hebben er echter voor gekozen om zoveel mogelijk in overeenstemming mete de regels van de overheid te handelen.

Hieronder de maatregelen zoals wij ze toepassen op een rijtje:
- Als je ziek bent, blijf je thuis. Dat geldt ook als je in quarantaine moet.
- Houd steeds 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor leden van hetzelfde gezin en kinderen onder de 13 jaar.
- Hoest in je elleboog
- Geen handen schudden 
- Niet huggen en/of zoenen
- Iedereen maakt gebruik van de aangewezen zitplaats, er mogen geen stoelen worden verplaatst. Mensen uit het zelfde gezin mogen bij elkaar zitten.
- Er is geen samenzang, wel luisteren we naar een aantal liederen van onze worshipleiders.
- Volg de aanwijzingen van de gastheren/gastvrouwen goed op, dan houden we het veilig en leuk voor iedereen.
- We vragen iedereen om bij binnenkomst een mondkapje te dragen. Als je op je plaats zit, mag dit weer af omdat we dan de 1,5 meter afstand kunnen houden. Als je vertrekt dan zet je je mondkapje natuurlijk weer op.

Reserveren verplicht
Omdat we een beperkte capaciteit hebben is het belangrijk dat iedereen zich vooraf registreert, zodat we kunnen garanderen dat iedereen een zitplaats heeft en de stoelen goed kunnen worden klaargezet.
Reserveren/informeren kan telefonisch of via whatsapp, beide op het speciale nummer 0651 248 930. Dit reserveren dient uiterlijk op vrijdag te gebeuren zodat we alles in gereedheid kunnen brengen. Ook de kinderen moeten worden aangemeld. Bij het reserveren geef je aan met hoeveel mensen uit hetzelfde gezin je komt. We zorgen dan dat je bij elkaar kunt zitten.

Welke tijden? Welke zondagen?
De samenkomst is iets anders ingedeeld dan gewoonlijk en duurt korter. De tijden voor de samenkomst zijn als volgt:
- Inloop 10.20,
- samenkomst van 10.30 - ca 11.30

De juiste data voor de samenkomsten vind je in de agenda. Houd deze agenda dus goed in de gaten!

Het is belangrijk dat iedereen op tijd komt, dat wil zeggen: 5 tot 10 minuten voor het begin van de dienst, zodat de gastheren/gastvrouwen iedereen naar hun zitplaats kunnen begeleiden. Kom niet te vroeg, anders moet je wachten en is het moeilijk om afstand te bewaren.
Volg de aanwijzigingen van de gastheren/gastvrouwen. Zij vragen je onder andere om je handen schoon te maken bij binnenkomst en zij begeleiden je naar je zitplaats.

Het is de bedoeling dat iedereen na afloop meteen vertrekt. Er is helaas dus geen koffie en thee. Neem eventueel zelf een flesje drinken mee. Nodig mensen uit om mee naar huis te gaan en samen een bakkie te doen en na te praten. Ga ook NIET in groepjes bij elkaar staan op straat!

Om te beginnen om de twee weken - audio en video opnamen
We werken in principe met tweewekelijkse diensten. De diensten zijn helaas niet live te volgen, er wordt na de samenkomst wel een geluidsopname gepubliceerd. Je vindt deze via preken.dehoorn.net
Op de tussenliggende zondagen is er een videoboodschap die ook via deze website wordt gepubliceerd. We willen iedereen aanmoedigen om in de weken dat er geen samenkomst is als LIFE groep samen te komen om samen de videoboodschap te bekijken.

Kinderkerk
Tijdens de samenkomst is er ook een kinderkerkprogramma. De kinderen gaan meteen naar hun eigen samenkomst. De kinderen worden opgehaald als u naar huis gaat.

Blijf je liever nog thuis?
Als je ziek bent dan blijf je natuurlijk thuis. Misschien behoor je tot een risicogroep, zodat je liever nog thuisblijft. Heel begrijpelijk en verstandig. Wil je dit ook doorgeven zodat we hiervan op de hoogte zijn? 
We zullen in ieder geval een geluidsopname verzorgen van de samenkomst. We zoeken nog naar een mogelijkheid om ook videobeelden beschikbaar te stellen. 

Beschikbaarheid medewerkers?
We hebben mensen nodig om alles in goede banen te leiden. Misschien hielp je bijvoorbeeld in het koffieteam, maar ben je daarvoor nu niet nodig. We zoeken wel extra mensen voor het hostteam. Als je beschikbaar bent dan kun je dit ook doorgeven op het genoemde telefoonnummer.

Er zijn een hoop dingen om aan te denken, maar gelukkig kunnen we elkaar snel weer in levende lijve ontmoeten! Wij zien er in ieder geval weer naar uit!

 

Gebed
Meer dan ooit is het ook belangrijk om te bidden. Voor gezondheid en bescherming voor de mensen in onze omgeving. Maar ook bidden dat ons geloof stand zal houden als het soms niet meezit. Als je een gebedsverzoek hebt, stuur dan een email aan  We zullen dan voor je bidden. Als je wilt, kun je ook vragen of er iemand contact met je op kan nemen. Dat geldt ook als je praktische hulp nodig hebt.

 

Houd deze website in de gaten
Omdat de omstandigheden snel kunnen veranderen, is het belangrijk om deze website goed in de gaten te houden ivm mogelijke aanpassingen. 
Actuele informatie wordt ook doorgegeven via de Nieuwsflits, onze digitale nieuwsbrief. Je kunt jezelf hiervoor aanmelden met de volgende link: aanmelden NieuwsflitsWij bidden iedereen heel veel zegen toe in deze bijzondere tijden.
Ben & Hannelies van der Heijden
voorgangers

Nieuwsflits

Word je ook graag op de hoogte gehouden? Meld je dan aan voor onze Nieuwsflits.

Komende weken

Kledingbank VAKANTIE!
vrijdag 6 augustus
09:30 - 12:00
Samenkomst
zondag 8 augustus
10:30 - 11:30
Vredehofstraat 9, 1624 XG Hoorn, Nederland
Kledingbank VAKANTIE!
dinsdag 10 augustus
09:30 - 12:00
Kledingbank VAKANTIE!
vrijdag 13 augustus
09:30 - 12:00
Samenkomst
zondag 15 augustus
10:30 - 11:30
Vredehofstraat 9, 1624 XG Hoorn, Nederland
Kledingbank VAKANTIE!
dinsdag 17 augustus
09:30 - 12:00
Kledingbank VAKANTIE!
vrijdag 20 augustus
09:30 - 12:00

Klik hier voor de volledige agenda.

Voor activiteiten van Hart voor Hoorn: zie de website www.hartvoorhoorn.nl

Ga naar boven