Paasviering 2021

Ondanks corona zullen we ook dit jaar Pasen niet ongemerkt voorbij laten gaan. Lees hieronder over de manier waarop wij hier dit jaar invulling aan willen geven.
Scroll door naar beneden om alle informatie te lezen.

  • Goede Vrijdag - live stream via Youtube
  • Paasviering - videoboodschap + live bijeenkomst!

Onderaan deze pagina vind je de contactgegevens voor aanmelding en aanvullende informatie.

 

Op deze dag staan christenen wereldwijd stil bij het lijden en sterven van Jezus aan het kruis op Golgotha. Mensen vragen me wel eens hoe het mogelijk is dat we dit Goede Vrijdag noemen. Wat is hier zo goed aan dan?

Om dat te begrijpen moet je weten waarom Jezus naar deze wereld kwam. We lezen in de Bijbel dat na de zonde van Adam en Eva de wereld onder de overheersing van Satan was gekomen. Zolang dit duurde had alles in deze schepping last van de negatieve gevolgen van die gebeurtenis in het paradijs. Wij konden onszelf als mensen niet bevrijden van dit juk. Daarvoor was een ingrijpen nodig 'van hogerhand'.

God zelf kwam met een verlossingsplan. Jezus, de Zoon van God, zou mens worden. Hij zou als mens op aarde rondlopen en een volmaakt leven lijden. Vervolgens zou Hij, in onze plaats, de straf op zich nemen voor onze zonden en onze overtredingen. Omdat Hij als rechtvaardige voor ons zou sterven, konden wij bevrijd worden van het juk van Satan en weer opnieuw een kind van God worden.

Satan was niet op de hoogte van dit plan van God. Hij wilde voorkomen dat Jezus mensen zou redden. En dus bedacht hij een plan om voor eens en voor altijd af te rekenen met deze Zoon van God. Hij hitste de mensen op om Jezus te laten kruisigen. En in eerste instantie leek dit allemaal ook inderdaad volgens zijn plannetje te verlopen. Helaas voor hem en gelukkig voor ons was de dood van Jezus echter niet het einde. Op de derde dag vonden enkele vrouwen een leeg graf! Jezus deed wat niemand voor mogelijk had gehouden: Hij stond op uit de dood!

Omdat we weten hoe het afliep kunnen we inderdaad spreken over 'Goede Vrijdag'. Dit neemt niet weg dat het lijden en sterven van Jezus heel reëel was. Het was geen goocheltrucje of een simpel kunstje. Hoe verschrikkelijk het is geweest blijkt wel als je leest dat zijn zweet bloed werd. Maar Hij deed het, Hij gaf zijn leven voor ons allemaal.

Op andere jaren komen we op deze dag samen om samen het Avondmaal te vieren als herinnering aan deze gebeurtenis. Dat is dit jaar helaas niet mogelijk. Maar we willen het ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom zullen we op Goede Vrijdag vanaf 19.30 uur een live stream verzorgen via ons youtube kanaal. 
Onze voorgangers, Ben & Hannelies, zullen dan een moment stil staan meteen bemoedigende boodschap. Tevens zullen zij dan voorgaan in het Avondmaal. Als je zelf spullen klaar hebt staan, dan kun je in je eigen huis ook meedoen. Via de live chat kun je ook reacties achterlaten.

Je vindt ons Youtube kanaal via deze link: Youtubekanaal Christengemeente De Hoorn

Dit is de directe link naar de live stream: https://youtu.be/0kz-868ok4A

De Heer is waarlijk opgestaanHet belangrijkste feest in de christelijke kerk is zonder enige twijfel het Paasfeest waarbij we vieren en gedenken dat Jezus opstond uit de dood. Door Zijn opstanding liet Hij zien dat God bij alle dingen in deze wereld het laatste woord heeft!

Op andere jaren vieren wij de Opstanding van Jezus met een gezellig Paasbrunch. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk. Toch willen we wel stil staan bij deze belangrijke gebeurtenis. Het mooie van Pasen is dat dit een feest is waarbij we mogen weten dat er altijd weer een nieuw begin mogelijk is. Zelfs de dood heeft niet het laatste woord! Daarom wilden we toch een kleine stap zetten en proberen om naast de videoboodschappen ook een echte ontmoeting te organiseren.

Videoboodschap
We zullen op deze Paasdag allereerst een videoboodschap aanbieden via ons Youtube kanaal. Eigenlijk zoals we de laatste periode ook gewoon zijn, maar nu dus in het teken van Pasen. We willen je van harte uitnodigen om deze videoboodschap samen met elkaar, ieder in zijn eigen omgeving, te bekijken. Via de live chat kan iedereen ook reacties achterlaten en laten weten hoe het met je gaat.
Je vindt ons videokanaal via deze link: Youtube Christengemeente De Hoorn.

Bijeenkomst in de school!!
We hoorden de afgelopen periode steeds vaker dat mensen verlangend uitzien naar de mogelijkheid elkaar in levende lijve te mogen ontmoeten. Een videoboodschap is beter dan niets, maar een hele slechte vervanging voor ECHT contact. We zijn dan ook heel blij dat we de mogelijkheid kunnen aanbieden om ook weer live samen te komen in de school.

Vanwege de corona maatregelen willen we het wel beperkt houden en een maximum aantal van 20 gasten ontvangen.
Uiteraard zullen we ons hierbij aan de regels houden (1,5 meter afstand, handen wassen, enzovoorts) Op die manier willen we het verantwoord en veilig houden. Na afloop is er ook gelegenheid om een kopje koffie te drinken en nog even na te praten. 

Wil jij graag komen of heb je vragen? Neem dan contact op via het onderstaande telefoonnummer. Wie weet tot ziens!

 

Snelkeuze menu:

Laag166.jpg

Nieuwsflits

Word je ook graag op de hoogte gehouden? Meld je dan aan voor onze Nieuwsflits.

Komende weken

Kledingbank VAKANTIE!
vrijdag 6 augustus
09:30 - 12:00
Samenkomst
zondag 8 augustus
10:30 - 11:30
Vredehofstraat 9, 1624 XG Hoorn, Nederland
Kledingbank VAKANTIE!
dinsdag 10 augustus
09:30 - 12:00
Kledingbank VAKANTIE!
vrijdag 13 augustus
09:30 - 12:00
Samenkomst
zondag 15 augustus
10:30 - 11:30
Vredehofstraat 9, 1624 XG Hoorn, Nederland
Kledingbank VAKANTIE!
dinsdag 17 augustus
09:30 - 12:00
Kledingbank VAKANTIE!
vrijdag 20 augustus
09:30 - 12:00

Klik hier voor de volledige agenda.

Voor activiteiten van Hart voor Hoorn: zie de website www.hartvoorhoorn.nl

Ga naar boven